fbpx
Close

3. april 2017

Rødovre Concert Band vandt DM for harmoniorkestre 2017

HarmoniFestival & DM 2017 blev afholdt lørdag d. 1. april 2017 i Vesthimmerlands Musikhus “Alfa” i Aars.

Rødovre Concert Band vandt 1. division efterfulgt af Lyngby Taarbæk Harmoniorkester på 2. pladsen, og Aarhus Postorkester lige i hælene på 3. pladsen.

I år blev der for første gang uddelt en solistpris, og dommerne valgte at tildele æren til soloobonisten i Rødovre Concert Band.

Der deltog 4 orkestre, hvoraf de 3 var i 1. div. (den bedste række), og 1 orkester stillede op uden for konkurrence i koncertdivisionen.

Programmet for dagen så således ud:

Kl. 14:00 – Harmoniorkesteret TONICA (koncertdivisionen)

Kl. 15:00 – Rødovre Concertband (1. div.)

Kl. 16:00 – Arhus Postorkester (1. div)

Kl. 17:00 – Lyngby Taarbæk Harmoniorkester (1. div.)

Dagen sluttede som sædvanligt af med festmiddag og præmieoverrækkelse – denne gang i de tilknyttede lokaler på Aars gymnasium. Festlighederne startede kl. 19:00, og det kostede 200 kr./kuvert for en lækker buffetmenu fra Hotel Strandlyst – Tornby Strand.

I år var der et bedømmerpanel, som bestod af højt kvalificerede personer fra ind- og udland. Vi var så heldige at få fat i Irene Anda (N), Christian Schmiedescamp (DK) samt Søren Birkelund (DK). Det orkester i 1. div., som bedømmerne vurderede at have spillet bedst, får mulighed for at repræsentere Danmark ved de Europæiske mesterskaber for harmoniorkestre i 2018. DAO støtter deltagelsen økonomisk.

Som noget nyt blev koncerterne transmitteret “live” på Youtube – det er Lasse Bo Andersen fra Production-L, der stod for denne del, og som sædvanlig var er det Bent Hulsrøj, der lavede lydoptagelser af koncerterne. Se og hør orkestrene spille her: HarmoniFestival og DM 2017 – live streaming