fbpx
Close

8. november 2016

DM Brass 2016 veloverstået – Concord Brass Band vandt!

DM Brass 2016 – spænding til det sidste!

I weekenden den 4.-5. november blev der afholdt DM for brassbands i Svogerslev ved Roskilde – nærmere bestemt på Lynghøjskolen. Svogerslev Brass Band og den lokale orkesterforening var medarrangører og leverede en kæmpe arbejdsindsats, og på meget kort tid blev arrangementet stablet på benene sammen med DAOs folk.

18 orkestre deltog i konkurrencen fordelt i tre divisioner, nemlig elite-, 1.- og 3. division. Heraf var der 4 garderorkestre, der i deres flotte uniformer, højt humør og positive energi kom og gjorde en flot indsats. Vi håber at se flere garderorkestre til næste år!

Som et nyt tiltag var Lasse Bo Andersen fra ”Production L” hyret til at lave live-streaming af alle koncerterne, så man enten kunne følge konkurrencen fra selve koncertsalen, i en lounge i bar-området eller på Youtube hjemme i sofaen. Stor tak til Lasse for indsatsen – DAO vil gentage denne succes næste år. Bent Hulsrøj var selvfølgelig igen tilknyttet som lydmand, og i år kunne han fejre 26-års jubilæum som lydmand for DM-konkurrencerne. Ingen anden person har, så vidt vides, lyttet til samtlige opførelser i samtlige divisioner siden 1991! Bent modtog et diplom, en vingave samt et hæderstegn i sølv for sin vedvarende indsats.

I år var der tilknyttet 6 dommere: Roger Webster (UK), Mike Kilroy (UK), David Johnson (UK), Martin Reinhardt (DK), Lars Hastrup (DK) og Owen Farr (Wales).
I elitedivisionen var bedømmelsen bag skærm, men åben for de andre divisioner, og efter dommernes udsagn var der mange gode præstationer blandt orkestrene og ikke mindst mange fremragende solister. Der var dog også lidt generel kritik til orkestrene, idet dommerne ønskede at høre lidt mere umiddelbar spilleglæde og mindre nervøsitet for fx at spille fejlnoder, og basisdisciplinerne såsom intonation, præcision, klang samt dynamik kan jo altid forbedres.

De bedste præstationer i divisionerne blev belønnet med præmier fra de 4 hovedsponsorer:
• Scandinavian Brass and Woodwind og Hertz Music – 2 stk. Nordic cornetter. Værdi 16.000 kr.
• Besson – sponsering af to dommer – Roger Webster og Owen Farr
• Aarhus Percussion – alt slagtøjsudstyr på scenen
• Brass Factory – 4 nodegaver – værdi 4.000 kr..

Nå, men du vil sikkert gerne læse resultaterne – og her kommer de:
Vinder af DM Brass 2016 er: Concord Brass Band (dir. Jesper Juul Vindahl).
2. pladsen i elitedivisionen gik til Lyngby Taarbæk Brass Band (kun 0,3 point fra Concord), og Aarhus Brass Band tog 3. pladsen. Pokalen for højeste pointtal for den selvvalgte opgave gik til Lyngby Taarbæk Brass Band, der fik hele 98 point for deres udgave af ”Extreme Makeover” – måske det højest opnåede pointtal nogensinde (?).

1. division blev vundet af Dania Brass Band 1,2 point foran Skanderborg Brass Band på 2. Pladsen, og værterne – Svogerslev Brass Band – tog 3. pladsen.

I 3. division gik sejren til Hvidovre Musikskoles Brass Band foran Brovst Pigegarde på 2. pladsen, og Hinnerup garden tog 3. Pladsen. 4. pladsen i 3. Division indtog DM-debutanterne Sønderborg Gardens Brass Band, og dermed er det ret interessant, at der var tre garderorkestre placeret i toppen af 3. division – det giver forhåbentlig blod på tanden til næste år for alle de andre garderorkestre, der selvfølgelig er meget velkomne til at deltage ved DM Brass!

Placering Elitedivision Dirigent Point
1 Concord Brass Band Jesper Juul Vindahl 94,0
2 Lyngby Taarbæk Brass Band Christopher Turner 93,7
3 Århus Brass Band Gert Skovlod Hattesen 91,8
4 Christianshavns Brass Band Stig Mærsk 90,3
5 Silkeborg Blæserne Niels-Ole Bo Johansen 88,3
6 Nordvestjysk Brass Band Andras Spang Olsen 88,0

1. division
1 Dania Brass Band Dennis Andersen 89,2
2 Skanderborg Brass Band Erik Bjørn Lund 88,0
3 Svogerslev Brass Band Steffen Mærsk 87,7
4 Frederiksberg Brass Band Rasmus Kærsgaard 86,8

3. division
1 Hvidovre Musikskoles Brass Band Bo Fuglsang 93,8
2 Brovst Pigegarde Henrik Juul-Brinkmann 93,0
3 Hinnerup Gradens Brass Band Anne Mette Hansen 88,0
4 Sønderborg Gardens Brass Band Jeppe Rasmussen 87,2
5 Selandia Brass Band Jacob Vilhelm Larsen 86,2
6 FDF Gladsaxe Brass Band Carl-Viggo Jespersen 85,5
7 Greve Pigegarde Christian Lykke Jensen 82,7
8 Brass Band Dacapo Peter Deichgräber 79,2

Alle resultaterne, live streamingoptagelserne etc. findes på vores hjemmeside.

I skrivende stund arbejdes der på højtryk for at finde en lokalitet til næste års DM Brass, men det er helt sikkert, at det bliver et sted i Jylland – sandsynligvis Skanderborg, men det vil den nærmeste tid vise.

Tak til alle deltagere og ikke mindst medarrangører og hjælpere – det har været en fornøjelse at være med til at planlægge denne begivenhed med alle de positive kræfter, der er i dette skønne amatørmusikmiljø!