fbpx
Close

21. december 2016

Hvad bringer 2017? Børne- og ungearbejdet skal bl.a. igang!

2017 bliver et spændende år for Dansk Amatør-orkesterforbund (DAO), bl.a. fordi nye tiltag bliver startet op vedr. børn og unge samt selvfølgelig de tilbagevendende begivenheder såsom DM for harmoniorkestre og brassbands osv.. Regionalstævnerne er også på plakaterne i hele Danmark, så der er sandsynligvis et  arrangement, der også falder i din smag.

Det er DAOs vision og mål bl.a. at skabe et fundament for, at flere kan begynde at spille musik i et fællesskab i deres fritid, og især for de nystartede er det vigtigt at gøre en ekstra indsats, så de kommer godt igang og bliver ved med at være motiverede – den vedvarende indsats er selvfølgelig essentiel, når man kigger fremad i kiggerten. Ikke bare for DAOs skyld, så antallet af medlemmer forhåbentligt kan begynde at stige, men også for amatørmusikken generelt, der i mange år har haft det svært.

DAO vil gerne støtte op om de initiativer, der bliver sat igang i hele landet især vedr. børn og unge, og derfor er det en glæde at se et projekt som “Born to play”, der udelukkende er sat i værk for at samle penge ind til at starte et ungdomsorkester op samt skabe opmærksomhed om amatørblæsermiljøet. Jacob Vilhelm Larsen er idémand og ansvarlig for “Born to play”, og de to eliteorkestre Concord Brassband samt Lyngby Taarbæk Brassband spiller til “Born to play”-koncerten lørdag den 25. februar kl. 13 i Kedelhallen på Frederiksberg i Kbh. Hvis ikke du har mulighed for at komme og lytte til koncerten og opleve de andre events, der foregår i løbet af dagen, kan du bidrage økonomisk via Mobilepay på nr. 50258810 – de indsamlede penge går ubeskåret til at starte et ungdomsorkester op!

I Nordjylland, i “BrassNord”-regi, er der også initiativer igang – bl.a. er der et børnebrassband med 50-60 børn og unge, som mødes af og til og spiller sammen, og i 2017 ønskes, at dette projekt har oftere mødeintervaller og gerne får endnu flere til  at spille.

I det Sønderjyske er der bl.a. et projekt undervejs i form af et Dansk-Tysk messingblæserakademi, hvor unge fra Schlesvig og Sønderjylland mødes og bliver undervist af højt kvalificerede musikere fra bl.a. England, Tyskland og Danmark.

 

De ovennævnte initiativer er blot få ud af mange, men de viser med al tydelighed, at der findes en masse amatørblæsere rundt i landet, som ønsker at bidrage til at få musikkulturen til at blomstre, og vi er nok alle klar over, at det kræver en ekstra indsats (vedvarende), for at det skal lykkes. DAO vil gerne være en vigtig del af denne indsats, og som medlem af DAO er det vigtigt, at du tænker, at DAO er til for dig, og DAO er dit organ, som du kan bruge og præge til at få dine idéer ud i livet. Uden et fællesskab er det nærmest umuligt at få ting til at lykkedes, skabe trivsel og føle glæde, men netop i amatørmusikmiljøet kan man få fællesskab i rige mængder og opleve, at man er en vigtig brik i en større sammenhæng, og at der er mange andre, som “vil dig” og ønsker at give dig oplevelser og muligheder, som får dig til at blomstre. Kald det social dannelse/opdragelse eller hvad du vil – det er i hvert fald et essentielt element i alle menneskers liv for at kunne føle livsglæde og mening. Og så skal man jo ikke glemme det magiske element – nemlig musikken, det musikalske udtryk, stemningen, den unikke nærværende oplevelse som opstår, lige i det enkelte øjeblik, når alle brikkerne passer sammen og noder, dirigent, musikere og lyde bliver til noget særligt, som rammer folks hjerter og bevæger dem. Det er disse elementer, der gør det hele værd – synes jeg.

2017 står i DAO-regi i fællesskabets tegn – kom og vær med!

Peter Jessen Lundorf – generalsekretær