fbpx
Close

18. maj 2017

Blæseorkestrenes Dag 2017

Lørdag d. 3. juni er det igen Blæseorkestrenes Dag, og over det meste af landet vil der være mulighed for at høre masser af god musik, mødes med gamle og nye venner og have en hyggelig dag i amatørmusikkens tegn. Her en kort oversigt over hvor og hvornår, det sker:

Region Nordjylland:

Alle koncerter finder sted foran Folkekirkens Hus på Gl. Torv i Aalborg Centrum

Kl. 10:00 Aalborg Garden marcherer igennem byen og ender på Gl. Torv, hvor de spiller nogle numre.

Kl. 11:00 FDF Seniorblæserne, Aalborg

Kl. 12:00 Aalborg Brass Band

Kl. 13:00 Aalborg Postorkester

 

Region Midtjylland:

I Silkeborg vil 7 brass bands og 1 harmoniorkester fylde byen med lyd. Fra kl. 11 til kl. 14 vil orkestrene afholde individuelle koncerter foran Silkeborg Museum og på gågaden foran Jyske Bank.

De deltagende orkestre er skoleorkestrene fra Skægkær, Sejs og Balle skolerne, et fælles FDF-Orkester fra Silkeborg og Ikast, Harmoniorkestret Aarhus Postorkester, Skanderborg Brass Band og Silkeborg Blæserne.

Kl. 14:30 samles alle orkestre foran Silkeborg Museum, hvor de ca 150 musikere vil levere en stor festlig koncert under ledelse af professor ved Det Jyske Musikkonservatorium, Niels-Ole Bo Johansen. Koncertens højdepunkt bliver Tchaikovskys berømte 1812-overture med deltagelse af et rigtigt kanonbatteri fra Himmerlands Saluteringslag. Det bliver ganske enkelt ikke mere storslået end dette.

 

Region Hovedstaden:

Blæseorkestrenes Dag afholdes på Dyrehavsbakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg fra kl. 12:00.

Koncerterne spilles på store scene (friluftsscenen) og programmet for dagen er:

12:20 København Kommunes Skole-Orkester

13:10 Trelleborg Storband

14:00 Herlev Concert Band

14:50 Baldur Brass Band

15:40 Trelleborg Musikkår

16:30 Københavns Post-Orkester

17:20 Polisens Musikkår, Skåne

 

Pga pinsen har der ikke været helt så stor tilslutning som tidligere år, så der er ikke arrangementer i Region Sjælland, Fyn og Sydjylland. Heldigvis får vi muligheden igen ved Blæseorkestrenes Dag, som i 2018 finder sted lørdag d. 2. juni.