fbpx
Close

22. september 2019

Ny sammenslutning: Amatørmusik Danmark

Efter at DAM (Dansk Amatør-Musik) blev nedlagt for nogle år siden, har der pågået et stort arbejde med at oprette en ny fællesorganisation, der kunne tale amatørmusikkens sag. Dette arbejde er blevet drevet af de gode kræfter hos Amatørernes Kunst- og Kultur-Samråd (AKKS). Og det mundede ud i oprettelsen af Amatørmusik Danmark, som holdt stiftende generalforsamling i dag, d. 22. september 2019.

Amatørmusik Danmark er en sammenslutning af landsorganisationerne på amatørmusikområdet, og ved den stiftende generalforsamling blev der valgt en bestyrelse bestående af ildsjæle fra Dansk Amatørorkester-Samvirke (DAOS), Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere (ORA), Landsgarderforeningen (LGF), Kor72 samt DAO.

Og på det konstituerende møde blev DAO’s repræsentant, Jonas Viggo Pedersen, valgt til formand for Amatørmusik Danmark.

Arbejdet peger i første omgang frem mod et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i AKKS d. 30. november i år. hvor Amatørmusik Danmark og Dansk Amatør-Teater-Sammenslutning (DATS) kommer til at indgå på lige fod i en organisatorisk omstrukturering af hele AKKS.

DAO’s egen Karina Anna Petersen, som allerede er medlem af bestyrelsen for AKKS, fik i dag fornyet sit mandat i den bestyrelse og er dermed Amatørmusik Danmarks ene bestyrelsesmedlem i AKKS efter omstruktureringen. Det andet medlem er Dina Gelfer fra DAOS.

Pyh, det er mange bogstaver at holde styr på. Men det er altsammen et udtryk for, at DAO’s vision om, at vi kun har ét musikliv, i dag er nået et kæmpeskridt videre!