fbpx
Close

26. oktober 2019

Rekruttering til dit orkester

Vi ved allerede nu, at mange af DAO’s medlemsorkestre har ondt i medlemstallet, og vi er begyndt at få meldinger fra orkestre, som må lukke aktiviteterne ned pga. for få medlemmer. Det er selvfølgelig en situation, som det enkelte orkester ikke skal stå alene med – for vi er alle i samme båd. Det er i alles interesse, at orkestrene er rustet til at modgå den udvikling på alle mulige måder.
Vi arbejder på at få et forøget og forbedret samarbejde med musikskolerne, og vi prioriterer investering i ungdomsarbejdet meget højt, både igennem vores talentudviklingsorkestre og igennem investering i kurser og stævner for unge musikere. Det er dem, der skal vokse op og blive musikere i de orkestre, vi har.
Men det er også vigtigt at se på det enkelte orkesters mulighed for at opdyrke en rekrutteringsbase. Vi har ikke nogen færdige løsninger parat – men DAO’s bestyrelse har rekrutteringen som absolut fokusområde.