fbpx
Close

17. marts 2020

Hvordan med øveaftener?

I disse corona-tider får vi flere henvendelser om jura i forbindelse med aflysninger af øveaftener i medlemsorkestrene. Det er helt forståeligt, og vi står klar med al den hjælp vi kan give.

Men DAO har ikke jurister ansat, og de råd vi kan give, er ikke fagligt eller juridisk funderede. Vi kan kun udtale os på lægmandsplan.

Når det er sagt, så er der et mønster i henvendelserne og i vores svar. Typisk har orkestrene, der henvender sig, en mundtlig aftale med en dirigent – og denne aftale er svær at bøje rundt til at dække denne ekstraordinære situation. Vi maner til besindighed! For det er så vigtigt, at orkestrene og dirigenten kan genoptage arbejdet, når krisen engang letter.

Vi foreslår derfor, at orkestrene og dirigenterne finder en fælles forståelse om, hvordan man klarer skærene – om det er ved at betragte prøveaftenerne som udskudt i stedet for aflyst, eller om det er ved at bruge arbejdstiden på at udvikle nyt materiale? I hvert fald er der god grund til enes, hvis man skal kunne mødes igen.