fbpx
Close

27. september 2020

DM-nyt 27/9 2020

Kære deltagerorkestre i DM og Koncertstævne 2020

I fredags kom der nye retningslinjer for forsamlinger. DM og Koncertstævne 2020 er hårdt ramt af disse retningslinjer, og DAO har derfor måttet ændre på måden, vi afvikler DM og Koncertstævne 2020.

Foreløbig gælder de nye retningslinjer frem til d. 18. oktober. Men vi er nødt til allerede nu at planlægge ud fra en forudsætning om, at disse retningslinjer bliver forlænget til henover d. 7. november.

  • To regelsæt
  • Engelsk afviklingsprincip
  • Én DM-dag
  • Deltagerbetalingen reduceres
  • Coronaretningslinjer i Musikhuset
  • Tvinger vi nogen til at deltage?
  • Forlænget frist
  • Webinar på søndag
  • Hvad med publikum?

To regelsæt

Det er lidt kompliceret med de nye retningslinjer – sagen er, at vi stadigvæk godt må have et ”koncertarrangement” med siddende publikum med op til 500 personer i salen, mens selve det med at afvikle konkurrencen bag scenen er ramt af forsamlingsforbuddet på 50 personer.

Det betyder, at vi ikke kan have orkestre, optræder på scenen, mens et andet orkester varmer op et andet sted, og et tredje orkester pakker ud et tredje sted.

Engelsk afviklingsprincip

Derfor ændrer vi afviklingsprincip til ”English Style”. Det betyder, at hvert band ankommer til Musikhuset på sit angivne tidspunkt, går direkte til udpakning og derefter ind på scenen – spiller sit program, fotograferes, pakker sammen, og forlader derefter musikhuset.

Én DM-dag

DM og Koncertstævne 2020 afvikles på én dag (lørdag d. 7. november) i denne rækkefølge:

1. division pligtstykke

Elitedivision pligtstykke

2. division

3. division

1. division selvvalgt stykke

Elitedivision selvvalgt stykke

Præmieoverrækkelse

(Tidsplanen er ikke lagt i detaljer endnu. Vi melder ud, når vi kender den.)

Deltagerbetalingen reduceres

Vi arbejder på at tilpasse deltagerbetalingen, så den bedst muligt afspejler de nye vilkår og rammer. Det betyder, at det bliver billigere at deltage – men vi kan endnu ikke sige præcis hvor meget. Denne reduktion vil selvfølgelig især ramme de orkestre, som ikke længere vil skulle betale for to konkurrencedage.
Måske kommer det også til at betyde noget for transportudligningsordningen? Det ved vi ikke endnu.

Coronaretningslinjer i Musikhuset

Vi holder selvfølgelig fast i at sikre en minimal corona-smittefare under hele DM og Koncertstævne 2020 – og vi er ved at udvikle et sæt opdaterede retningslinjer til brug under DM.

Tvinger vi nogen til at deltage?

Vi har fået nogle få henvendelser om rimeligheden i, at vi holder fast i at afvikle DM i corona-perioden her. Det er helt klart, at situationen er alvorlig, og at DM kun kan afvikles, hvis vi er meget omhyggelige med at overholde alle retningslinjer.

Men det er helt op til hvert enkelt band at tage stilling til, om man vil deltage i dette års DM. I DAO’s bestyrelse og MU har vi ingen interesse i at tvinge nogen til at deltage i DM.

Når vi holder fast i at arrangere og afvikle DM og Koncertstævne 2020, så er det fordi vi ikke kan eller vil aflyse et DM, som kan gennemføres indenfor de retningslinjer, myndighederne har sat op for os, og som der er medlemsorkestre, der gerne vil deltage i.

Forlænget frist

Men altså: det står hvert orkester frit for at melde fra til DM og Koncertstævne 2020. Og med disse ændrede afviklingsprincipper finder vi det rimeligt at forlænge fristen for afmelding (som iflg. konkurrencereglerne er 30.9.) til mandag d. 5.10.

Webinar på søndag

Søndag aften d. 4.10. kl. 20.00 indbyder vi deltagerorkestrene til endnu et webinar, hvor man vil få lejlighed til at stille alle de uddybende spørgsmål, man vil.

Vi er klar over, at der ikke er langt mellem webinar og den fornyede sidste frist for rettidig afmelding. Sørg derfor for at have jeres spørgsmål klar – og send os dem gerne i forvejen, hvis det er muligt.

Hvad med publikum?

Vi er ved at afklare, hvad de nye retningslinjer betyder for til- og fra-strømning af publikum. Det kan vi ikke sige noget konkret om endnu – vi håber at have overblik på søndag til webinaret.