fbpx
Close

26. oktober 2020

Coronatiltag oktober 2020

NB: Disse oplysninger er ikke gældende længere – se i stedet DAO’s opdaterede overblik over retningslinjerne.

Det kan være lidt svært at finde rundt i, hvad man må og ikke må med de nyeste regler for corona-smittebegrænsning. Derfor vil jeg prøve at gøre det lidt mere overskueligt her.

For SIDDENDE orkestre, der alle har ansigtet i samme retning (mod en dirigent eller lignende), gælder de sædvanlige afstands- og afspritningsregler – og derudover MÅ MAN GODT VÆRE op til 500 musikere og publikummer tilsammen.

Ministeriet er gået ud fra, at alle kor og orkestre som udgangspunkt spiller og synger stående – og det har skabt en del forplumring. Det følgende (som vi tidligere har meldt ud) gælder derfor kun for stående orkestre.

Stående orkestre og kor som fritidsaktivitet (herunder DAO’s orkestre) er omfattet af forsamlingsforbuddet. Man må maksimalt være 10 personer samlet.

– Undtaget fra det er fritidsaktiviteter for unge under 21, der må man stadig være 50 (inkl. de voksne, der er nødvendige for at gennemføre aktiviteten (Instruktør/dirigent). Blandt DAO’s orkestre er det typisk garder o. lign.

Det betyder for stående orkestre på mere end 10 deltagere med bare én deltager på 21 eller derover, at I må holde en 4-ugers pause frem til slutningen af november eller til der kommer ny besked fra regeringen.
Det har ikke noget at gøre med øvelokalets størrelse i denne forbindelse.

Professionelle orkestre regnes som en arbejdsplads og må stadig både øve og optræde med den høje grænse på 500 inkl. de optrædende. Men stående (voksen-)amatørorkestre på flere end 10 må ikke.
Alt dette gælder til og med søndag d. 22.11. Man må således først mødes igen mandag d. 23. november (Skt. Cæcilie-dag – som er musikkens skytshelgen).


Kulturministeriet skriver bl.a.:
I kan læse mere om udmeldingen om videreførelse af nuværende restriktioner og nye tiltag til håndtering af COVID-19 og smitteforebyggelse via disse links: Link til nyhed på Kulturministeriets hjemmeside: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/hjaelpepakker-forlaenges-og-nye-corona-restriktioner-indfoeres 

Link til nyhed på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Coronavirus/2020/Oktober/Bekymrende-stigning-i-smitte-resulterer-i%20nye-tiltag-mod-COVID-19.aspx 

Link til overblik over gældende restriktioner: www.coronasmitte.dk

Vi er meget opmærksomme på, at de nye tiltag forventeligt vil påvirke jeres arbejde og aktiviteter. Vi arbejder i øjeblikket på højtryk for at opdatere retningslinjerne og udarbejde Q/A på jeres område på baggrund af den seneste udmelding til brug for jeres videre arbejde og aktiviteter. I har sikkert mange spørgsmål om disse nye tiltag, og vi vil gøre vores bedste for at besvare dem.