fbpx
Close

6. maj 2021

Sommerpakke til kulturlivet

Regeringen afsætter 315 mio. kr. til kultur- og idrætsområdet, der skal give kulturlivet en tiltrængt saltvandsindsprøjtning og give danskerne en masse kulturoplevelser til sommer.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Vores kulturliv lever af og for publikum, og derfor har det været ekstra hårdt for kulturlivet at komme igennem pandemien. Hjælpepakkerne har bidraget til at holde hånden under den etablerede kultur. Men det har været strenge tider for vores foreninger, kunstnere og de erhvervsdrivende på kulturområdet. De har i store dele af 2020 og 2021 mistet muligheden for at øve, arbejde og tjene penge på deres profession. Derfor vil regeringen nu med en sommerpakke sætte gang i en masse aktiviteter, der kan kickstarte vores kulturliv igen.” 

Folketingets partier vil blive indkaldt til forhandlinger om udmøntningen af sommerpakken, når rammeforhandlingerne i Finansministeriet er afsluttet. 

Fakta
Regeringen foreslår, at midlerne afsættes til en række forskellige initiativer, der skal stimulere og skabe kulturaktiviteter, som danskerne kan deltage i sommeren 2021. Der afsættes med sommer- og erhvervspakken 315 mio. kr. til initiativer på kultur- og idrætsområdet.