fbpx
Close

6. december 2021

Aftale om finansloven 2022 etablerer Kulturens Analyseinstitut

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

“Med dette års finanslov får Danmark et nyt Kulturens Analyseinstitut. Målet er at få mere viden og data, som kan bruges til at udvikle hele kulturområdet. Debatten om et analyseinstitut har stået på længe og har været et udbredt ønske blandt mange kulturaktører. Det glæder mig også, at vi med aftalen styrker folkeoplysningen de kommende år og giver en ekstra hjælpende hånd til en række lokale museer rundt om i Danmark.” 

Fakta om aftalen i finansloven:

4,0 mio. kr. i 2022 og 8,0 mio. kr. årligt i 2023-2025 går til etablering af Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal understøtte mere viden om kulturbranchens forhold og kulturens betydning for borgernes trivsel bl.a. med afsæt i evidens- og forskningsbaserede undersøgelser. Kulturens Analyseinstitut etableres som et uafhængigt institut. De nærmere rammer for etablering og formål med Kulturens Analyseinstitut drøftes med aftalepartierne i første kvartal 2022.

DAO hilser Kulturens Analyseinstitut velkomment – vi glæder os til at se konkrete data på kulturens vilkår og muligheder, og vi tænker, at dette bl.a. vil være til gavn for amatørmusikken, som den kommer til udtryk i fx DAO’s medlemsorkestre.