fbpx
Close

15. december 2021

Ny bestyrelse i Statens Kunstfond

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har udpeget teaterdirektør Gitta Malling som ny bestyrelsesleder for Statens Kunstfond. Hun tager sammen med 29 andre nye medlemmer af Kunstfondens projektstøtteudvalg over fra årsskiftet.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

”Statens Kunstfond har en helt afgørende rolle i at støtte udviklingen af nyskabende kunstneriske idéer og kunstoplevelser af høj kvalitet og samtidig sikre, at alle danskere har adgang til dem. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi har fået sammensat et rigtig godt hold, som med teaterdirektør Gitta Malling i spidsen kommer til at løfte opgaven på allerdygtigste vis. Jeg ser frem til at følge Kunstfondens arbejde.”

For DAO er det især interessant, hvem der sidder i Projektstøtteudvalget for Musik. Der er det værd at bemærke, at vækstlaget (dvs. amatørmusikken og musikundervisningen) er blevet repræsenteret stærkt af både Mikkel Benn, som er udpeget af repræsentantskabet for Kunstfonden (dvs. af alle kulturlivets interessenter) og af Andreas Vetö, som er udpeget af ministeren.

Hele listen over medlemmer i perioden 2022-2025 kan ses her: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/ny-bestyrelsesleder-for-statens-kunstfond

DAO siger TILLYKKE!