fbpx
Close

24. marts 2022

Hvad kan vi tilbyde de ukrainske flygtninge i Danmark?

Vi har modtaget:

“Midt i alle de frygtelige nyheder fra Ukraine er der trods alt et lyspunkt. Overalt, hvor flygtninge fra Ukraine søger hen, står stærke kræfter i civilsamfundet parate til at hjælpe.

Det gælder også i Danmark. De folkeoplysende skoler og foreninger kombinerer civilsamfundets frihed og fleksibilitet med fællesskaber og læring. Derfor har de deres naturlige plads i denne indsats.

Trods al den gode vilje, som også viser sig hos de offentlige myndigheder, kan det være svært at koble flygtningene til lige netop det tilbud, de har brug for og lyst til.

Det er den udfordring, Dansk Folkeoplysnings Samråd vil være med til at løse. Man vil hjælpe med til at koble flygtninge, myndigheder og borgere, der hjælper flygtninge, med de folkeoplysende aktiviteter.

I første omgang vil vi gerne have så mange eksempler på folkeoplysende hjælp til ukrainske flygtninge som muligt. Er dit orkester (under aftenskolen) involveret i den type aktiviteter, vil jeg kraftigt opfordre dig til at tage kontakt til Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza, ftm@dfs.dk, 33 26 03 71″