fbpx
Close

18. februar 2023

Geoffrey Brand 1926-2023

Gunnar la Cour skriver:

Geoffrey Brand døde 5. februar 96 år gammel.
Geoff var kendt verden over i brassband-kredse, men virkede også i andre sammenhænge, bl.a. som forelæser og kordirigent.
Sin musikalske opvækst havde han i Frelsens Hær, og han blev senere trompetist i Royal Philharmonic under Sir Thomas Beecham. Senere blev han producer ved BBC, og det var i den periode, at Herbert Møller stiftede bekendtskab med ham og indledte et livslangt venskab, der også skulle få indflydelse på utallige musikere og dirigenter i Danmark. Især Hjørring nød godt af hans viden, instruktion og ildhu.

Geoffrey Brand 1926 – 2023

Geoffreys CV er meget langt: dirigent for Black Dyke Mills Band med en lang række ikoniske pladeindspilninger, GUS (footwear) Band, Brighouse and Rastrick, Grimethorpe Colliery, National Youth Brass Band til hvem han fik en række nye komponister til at skrive værker, ejer af musikforlag, ejer og redaktør af British Bandsman, utallige gange dommer ved DAO’s mesterskaber, det første vist nok i 1967. En sand legende som bliver svær at efterfølge.

Æret være hans minde.