fbpx
Close

Orkesterdirigent niveau 2

Orkesterdirigent niveau 2 er for øvede, der har nogle år erfaring med orkesterdirektion. Det forudsættes, at du spiller et instrument, og kan let orientere dig i et partitur herunder læse de forskellige nøgler og transponerende instrumenter.

Kurset forløber over 4 kursusweekender (lørdag og søndag). Både lørdag og søndag dirigeres der på skift et øveorkester, mens direktionen bliver videooptaget.

Temaerne fra niveau 1 fortsættes og der vil desuden blive fokuseret endnu mere på kommunikation med og instruktion af orkestret.

På kurset arbejdes med de grundlæggende:

  • Slagteknik også for ’skæve taktarter’
  • Højre/venstrehånds koordination
  • Indsatser
  • Statur
  • Andre tekniske færdigheder

Der sigtes mod at berøre samtlige relevante elementer af orkesterdirektion tilpasset det enkelte kursusdeltagers individuelle formåen og behov. Således kan discipliner som eksempelvis partituranalyse, indstudering, instrumentkendskab og orkesterpsykologi indgå i undervisningen.

Praktiske oplysninger for kurset orkesterdirigent niveau 2

Instruktør: Peter Harbeck

Peter Harbeck er uddannet mag. art. i musik fra Århus Universitet (1979), har diplomeksamen og musikpædagogisk eksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium med hovedfag klarinet (1982) og diplomeksamen i orkesterdirektion fra Det kongelige danske Musikkonservatorium (1996).

Som klarinettist og saxofonist har han igennem tiderne virket i Århus Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, Ålborg Teater, Århus Teater, Peder Pedersens Bigband, Klüvers Bigband, Ib Glindemanns Bigband samt en række forskellige ensembler. Som musikpædagog har han undervist ved en række musikskoler og kurser samt på Ålborg Universitetscenter. Han har dirigeret en lang række amatørorkestre og – kor.

Efter fast ansættelse som klarinettist i Den Kongelige Livgardes Musikkorps (1982-1996) fulgte ansættelse som dirigent og chef samme sted (1996-2009), hvor han bl. a. har stået for musikken ved mange højtidelige begivenheder ved Hoffet. Derefter var han ansat som dirigent og musikalsk leder af Søværnets Tamburkorps (2009-2015) og er nu freelance dirigent og underviser.

Som dirigent har han udover sine faste orkestre gæstedirigeret professionelle militære musikkorps i ind- og udland. Han har dirigeret både klassiske og rytmiske programmer og arbejdet med en lang række danske og udenlandske solister.
Læs evt. på Kapelmesterforening.dk

 

Tid:

24.-25. marts i Skanderborg med Skanderborg Brass Band
16.-17. jun i Aarhus med Aarhus Postorkester
29.-30. sep. i Odense med Fyns AmatørSO

Pris:

2500 kr. per kursist for hele kurset. Kurset er med forplejning

Deltagere fra orkestre under Dansk Oplysningsforbund (DOF) kan få kurset betalt af DOF.