fbpx
Close

Orkesterdirigent niveau 3

Orkesterdirigent niveau 3 er for de meget rutinerede, der har stor erfaring med orkesterdirektion. Det forudsættes, at du spiller et instrument, orienterer dig hjemmevant i partiturer og optræder med overbevisning foran orkestret.

Kurset forløber over 4 kursusweekender (lørdag og søndag). Både lørdag og søndag dirigeres der på skift et øveorkester, mens direktionen bliver videooptaget.

Elementerne fra tidligere niveauer videreføres og udbygges. Der vil desuden blive fokuseret endnu mere på kropsliggørelse og kommunikation af individuelle musikalske fortolkninger og idéer.

Der sigtes mod at berøre samtlige relevante elementer af orkesterdirektion tilpasset det enkelte kursusdeltagers individuelle formåen og behov. Således kan discipliner som eksempelvis partituranalyse, indstudering, instrumentkendskab og orkesterpsykologi indgå i undervisningen.

Praktiske oplysninger for kurset orkesterdirigent niveau 3

Instruktør: Rene Bjerregaard Nielsen

Uddannet som trompetist og musikpædagog fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og i direktion ved docent Frans Rasmussen. I december 2003 vandt René Bjerregaard Nielsen stillingen som musikdirigent for Slesvigske Musikkorps og blev den yngste fastansatte musikdirigent til dato. Ud over virket ved musikkorpset har René Bjerregaard Nielsen engagementer ved Den Kongelige Livgardes Musikkorps, Prinsens Musikkorps, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester, og han har deltaget ved dirigentkurser i USA, England og i Baltikum-landene.

Tid:

17.-18. marts i København med Københavns Kommunes Skoleorkester
9.-10. juni i Lyngby med Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester
1.-2. sept. i Frederikshavn med Frederikshavn Brass Band

Pris:

3000 kr. per kursist for hele kurset. Kurset er med forplejning.
Deltagere fra orkestre under Dansk Oplysningsforbund (DOF) kan få kurset betalt af DOF.